Laatste update 11:18
17

Minister Jeanine Hennis-Plasschaert bekritiseert seksisme NOS

Minister Jeanine Hennis-Plasschaert bekritiseert de NOS vanwege een seksistisch bericht waarin er ook kritiek wordt geuit op het ‘nepuniform’ van de koning. Het artikel gaat over de uitreiking van de Militaire Willems-Orde aan het Korps Commandotroepen voor de verdiensten in Afghanistan, die dinsdag plaatsvindt. Het uniform dat koning Willem-Alexander uit respect draagt zou ‘nep’ zijn omdat hij ontslag heeft genomen uit militaire dienst en de vrouwelijke Mindef zou ook al zo moeilijk te verkroppen zijn.

De omroep spreekt vanuit het perspectief van militairen die niet blij zouden zijn met de gang van zaken. Ten eerste, de koning die bij zijn aantreden ontslag nam uit militaire dienst en dan is er ook nog die vrijgevochten vrouw die het durft de eerste vrouwelijke minister van Defensie te zijn. In een Twitterbericht spreekt Hennis haar verwondering uit.

In het artikel stelt de NOS  dat  er een ‘rafelrandje’ aan de ceremonie zit voor veel militairen. Tot zijn troonsbestijging had koning Willem-Alexander hoge militaire rangen als reserveofficier bij marine, landmacht, luchtmacht en marechaussee. Toch zou de koning volgens een landsmachtgeneraal een ‘kerstboom zonder ballen’ zijn.

De omroep zou ongetwijfeld een standpunt vanuit de militairen willen belichten maar in de berichtgeving wordt de negativiteit rondom het uniform van de koning en de seksistische opvattingen over vrouwen wel erg makkelijk en kritiekloos overgenomen. Hieronder een deel van het bericht.

NOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gelukkig benadrukt de NOS dat het ‘nepuniform’ koning Willem-Alexander in ieder geval wel ‘als gegoten zit’. En dat het inmiddels ‘heel gewoon’ is voor Nederlandse militairen om voor ‘niet-geüniformde vrouwen te paraderen en salueren’

cc foto: EU2016NL

Geef een reactie

Laatste reacties (17)