Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Nieuwe minister van Veiligheid en Justitie nu al onder vuur

  •  
20-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
10977398805_2f5b90ba35_o
Ferdinand Grapperhaus, beoogd minister van Justitie en Veiligheid namens het CDA, ligt al voor zijn benoeming onder vuur. Dat meldt de Telegraaf vrijdag. Grapperhaus wordt er van beschuldigd dat hij gedurende zijn dienst bij de internationale advocatenfirma Allen & Overy onjuiste informatie zou hebben verstrekt aan een kantonrechter tijdens een vorig jaar gevoerde ontslagprocedure voor de rechtbank in Amsterdam.
De zaak behandelde het ontslag van een fiscalist die vanwege zijn Marokkaanse afkomst zou zijn weggepest bij het belastingadviesbureau waar hij werkte. Grapperhaus stond als advocaat het adviesbureau bij. De rechter verweet het bureau uiteindelijk ‘ernstig verwijtbaar handelen’. Gedurende de procedure verstrekte Grapperhaus de rechter informatie waarvan hij zou hebben geweten dat die informatie onjuist was, aldus de fiscalist.
Het is voor Grapperhaus op het gebied van PR een wat ongelukkige week. Direct nadat zijn naam viel als mogelijk nieuwe minister, werden oude twitterberichten van Grapperhaus opgevist. Daarin noemde hij Geert Wilders ‘ontoerekeningsvatbaar’, Pechtold een ‘politieke windvaan’ en beschuldigde hij Mark Rutte van ‘flutpolitiek’.
cc-foto: Roel Wijnants
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.