Laatste update 24 oktober 2017, 15:11
34

Nieuwe minister van Veiligheid en Justitie nu al onder vuur

Ferdinand Grapperhaus, beoogd minister van Justitie en Veiligheid namens het CDA, ligt al voor zijn benoeming onder vuur. Dat meldt de Telegraaf vrijdag. Grapperhaus wordt er van beschuldigd dat hij gedurende zijn dienst bij de internationale advocatenfirma Allen & Overy onjuiste informatie zou hebben verstrekt aan een kantonrechter tijdens een vorig jaar gevoerde ontslagprocedure voor de rechtbank in Amsterdam.

De zaak behandelde het ontslag van een fiscalist die vanwege zijn Marokkaanse afkomst zou zijn weggepest bij het belastingadviesbureau waar hij werkte. Grapperhaus stond als advocaat het adviesbureau bij. De rechter verweet het bureau uiteindelijk ‘ernstig verwijtbaar handelen’. Gedurende de procedure verstrekte Grapperhaus de rechter informatie waarvan hij zou hebben geweten dat die informatie onjuist was, aldus de fiscalist.

Het is voor Grapperhaus op het gebied van PR een wat ongelukkige week. Direct nadat zijn naam viel als mogelijk nieuwe minister, werden oude twitterberichten van Grapperhaus opgevist. Daarin noemde hij Geert Wilders ‘ontoerekeningsvatbaar’, Pechtold een ‘politieke windvaan’ en beschuldigde hij Mark Rutte van ‘flutpolitiek’.

cc-foto: Roel Wijnants

Geef een reactie

Laatste reacties (34)