209

Minister Kamp maakt einde aan export kinderbijslag

De minister van Sociale Zaken is bereid verdragen met de landen op te zeggen om dit te bewerkstelligen

Minister Henk Kamp (VVD) begint komend jaar met onderhandelingen met landen om de export van kinderbijslag en het kindgebonden budget stop te zetten. Hij zal onderhandelen met landen waarmee in verdragen afspraken zijn gemaakt over de financiering. Kamp heeft aangekondigd bereid te zijn de verdragen op te zeggen ‘als de onderhandelingen niet het gewenste resultaat opleveren’, meldt Trouw.

De kinderbijslag en het kindgebonden budget zijn volgens Kamp niet bestemd voor kinderen die niet in Nederland wonen. “We hebben een regeling voor de kinderen in Nederland, andere landen kunnen dat voor de kinderen die bij hen opgroeien regelen”, aldus de minister. Kamp wil dat de export van de gelden per 1 januari 2014 stop wordt gezet.

Het kabinet is ook van plan om de export van uitkeringen naar landen buiten de EU aan banden te leggen. Per 1 januari 2012 moet de hoogte van de uitkeringen op grond van de algemene nabestaandenwet en de arbeidsongeschiktheidsuitkering afgestemd worden op het kostenniveau van het land waar de ontvanger woonachtig is.

Trouw: Kamp praat met veertig landen over stop uitkeringen

Geef een reactie

Laatste reacties (209)