Laatste update 11:20
37

Minister Schippers: Mijn man verdiende geen tonnen aan mijn zorgbeleid

Minister Schippers zat dinsdag aan tafel in het VARA-programma Pauw. Daarin sprak ze onder meer over de hoge eigen risico. Het aantal zorgmijders in Nederland is groot: maar liefst 15 procent van mensen die eigenlijk een bepaalde zorg nodig hebben, doet het niet omdat het eigen risico van 385 euro te hoog is. Ze kunnen het simpelweg niet betalen. Schippers wijst erop dat we in Nederland een ‘zorgtoeslag’ hebben om mensen tegemoet te komen in de maandelijks te betalen premie. Dat is echter geen tegemoetkoming in het eigen risico.

In het programma onthult Schippers ook dat haar echtgenoot ontslag heeft genomen bij het zorgconsultancybureau P5COM. In het VPRO-programma Zondag met Lubach kwam aan het licht dat het werk dat haar man deed dubieus was. In ZML werd een onderzoek van de Universiteit van Tilburg aangehaald waaruit blijkt dat er in de zorg veel winst wordt gemaakt. Lubach toonde aan dat artsen die een hoger tarief mogen rekenen naarmate de behandeling langer duurt, vaak stoppen met het behandelen van patiënten zodra de grens van het hogere tarief is bereikt. Ter vergelijking: de behandelcurve van artsen met een vast inkomen loopt veel gelijkmatiger. Consultants van P5COM adviseren artsen over het slim declareren en het plannen van behandeltrajecten.

Schippers in Pauw:

Zowel mijn man als het bedrijf heeft de praktijken waarover wordt gesproken verwerpelijk genoemd. Het knaagt enorm aan mijn rechtvaardigheidsgevoel dat zo’n verhaal toch maar door blijft circuleren. Je moet als partner van een minister, die er ook recht op heeft zijn eigen brood te verdienen, blijkbaar heel alert zijn.

De redactie van ZML laat in een reactie weten zeer secuur om te zijn gegaan met het onderwerp:

Juist omdát het zo’n persoonlijke en gevoelige kwestie was hebben we uitgebreid gesproken met experts, journalisten en (soms anonieme) bronnen.

Lees ook op FTM: Hoe de echtgenoot van minister Schippers tonnen verdient aan haar zorgbeleid 

Geef een reactie

Laatste reacties (37)