Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Minister Schippers toch naar EK

  •  
08-06-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
52 keer bekeken
  •  
ANP-schippers_300_01.JPG
Kabinet komt terug op eerder besluit ... Meeste landen boycotten de wedstrijden in Oekraïne
Minister Schippers van Sport gaat morgen toch naar het openingsduel van het Nederlands elftal op het EK in Oekraïne. Dat heeft de ministerraad zojuist besloten.
Het kabinet had eerder te kennen gegeven net als het overgrote deel van de Europese regeringen het EK te boycotten vanwege de slechte behandeling van oppositieleider Timosjenko (zie video boven van 1 mei). Ook de gehele Tweede Kamer en prins Willem Alexander blijven om die reden weg uit Oekraïne, net als de voorzitter van de Europese Commissie José Manuel Barroso.
Yulia Timosjenko zit gevangen op beschuldiging van machtsmisbruik, maar algemeen wordt aangenomen dat die beschuldiging is verzonnen om haar van het politieke toneel te doen verdwijnen. Recentelijk werd bekend dat ze in de gevangenis bovendien is mishandeld. Het kabinet oordeelt nu dat de situatie van Timosjenko ‘voldoende is verbeterd’. Mocht Nederland de finale halen, dan zal ook premier Rutte naar Kiev afreizen om daarbij aanwezig te zijn.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.