Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Minister Schultz jast ov-aanbesteding er door

  •  
28-11-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Tegenstanders privatisering willen alternatief onderzoeken, minister weigert uitstel 
Minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur) weigert de aanbesteding van het openbaar vervoer in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam uit te stellen. In 2013 moeten de drie publieke ov-bedrijven worden geprivatiseerd. Vakbonden en enkele Kamerfracties willen een half jaar uitstel om alternatieve opties te onderzoeken, maar de minister weigert pertinent.
PvdA, GroenLinks en SP willen samen met de vakbonden een half jaar uitstel van de privatisering van het ov. Ze vrezen dat er kaalslag plaatsvindt in de sector. Minister Schultz weigert hier echter gehoor aan te geven omdat het plan al een jaar later ingaat dan gepland en ze niet in een ‘mistige periode’ terecht wil komen. Volgens dagblad Trouw refereert ze hiermee aan gedoogpartner PVV. De PVV wilde aanvankelijk niet aanbesteden, maar liet dit standpunt varen om gedoogsteun aan de coalitie te kunnen geven.
Volgens PvdA-Kamerlid Jacques Monasch jast minister Schultz de aanbesteding er snel doorheen. Schultz zegt op haar beurt niet blind te zijn voor data, maar voor die datum te gaan. Uitstellen kan altijd nog:
Als later blijkt dat het niet lukt, zal ik het nader bezien, maar dan zal een meerderheid in de Kamer dat ook moeten willen. Dit is een politiek heel gevoelig dossier.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.