Laatste update 18:22
55

Minister uit stevige kritiek op antivax-onzin bij Buitenhof

In het debatprogramma Buitenhof ging het zondag over vaccineren. Niet zozeer over het belang daarvan, maar de door de medische wetenschap al lang achterhaalde vraag of vaccineren nut heeft. Zo mocht Anne-Marie van Raaij aanschuiven, voorzitter van de Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken (NVKP), een organisatie die onder meer van mening is dat autisme veroorzaakt kan worden door vaccinaties. Een bewering die tot in den treure wetenschappelijk is weerlegd, maar nog altijd gretig aftrek vindt onder complotdenkers.

Na de uitzending van Buitenhof zondag liet minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid zich kritisch uit over de keuze van het programma om een antivax-propagandist aan het woord te laten. Op Twitter schreef de minister:

Kraakheldere en overtuigende stellingname van jeugdarts @M1Kamphuis. Maar waarom keer op keer een podium voor bangmakende antivax-verhalen? Medische wetenschap is niet ‘ook maar een mening’, antivax-verhalen zijn niet onschuldig. Álle kinderen verdienen bescherming. #ikvaccineer

Minister De Jonge was niet de enige die niet te spreken was over de uitzending van Buitenhof:

Beeld: Screenshot Buitenhof

Geef een reactie

Laatste reacties (55)