Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Minister van Justitie VS: geen samenwerking Trump en Rusland

  •  
24-03-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Robert_Mueller,_2012

© President Barack Obama and Vice President Joe Biden meet with senior advisors in the Oval Office to discuss the shooting in Aurora, Colorado, July 20, 2012. Pictured, from left, are: Kathryn

Uit een samenvatting van de onderzoeksresultaten die speciaal aanklager Robert Mueller eerder deze week heeft afgeleverd, maakt de Amerikaanse minister van Justitie William Barr op dat er geen samenwerking is geweest tussen president Donald Trump en Rusland tijdens de presidentscampagne. Dit maakte hij op zondagavond bekend. Of het volledige onderzoek nog openbaar wordt gemaakt is onduidelijk, maar dat er vraagtekens worden gezet bij de snelle wijze van afhandelen van het 22 maanden durende onderzoek is duidelijk. De samenvatting is uitdrukkelijk niet wat Mueller concludeerde, maar een lezing van iemand uit de Trump-regering.
Barr laat weten dat er aanwijzingen zijn voor Russische beïnvloeding van de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2016 via sociale media, maar er zijn door Mueller geen Amerikanen gevonden die daarbij betrokken waren. Zo is het wel zeker dat er door Rusland is gehackt bij de Democratische partij, waarbij e-mails zijn buitgemaakt van de Clinton campagne. Barr is verder uitgesproken over Trump pogingen de rechtsgang te hinderen. Volgens hem zijn die er niet geweest, terwijl aanklager Mueller zowel een bevestigend als ontkennend antwoord op die vraag zag.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.