103

Minister van Onderwijs schrijft brief met taalfouten

Van Bijsterveldt worstelt met meervoudsvorm

We zijn bij Joop niet van de onverbiddelijke taalpolitie maar een minister van Onderwijs die een brief vol fouten schrijft?

Ministerie van OCW Brief Aanpassing Examinering
De website Leugens heeft een ingezonden brief uit de Volkskrant overgenomen waarin schooldecaan Thei Kockelkoren uit Venlo met zijn rode pen de taalvaardigheid van Onderwijsminister Van Bijsterveldt- Vliegenthart beoordeelt. In een brief die de minister vorig jaar naar alle scholen stuurde (zie boven) staan pijnlijke taalfouten. Kockeloren schrijft:

Omdat blijkbaar het Groot Woordenboek en Van Dales spellingcontrole op de computers van het ministerie niet voldoende zijn, staan hieronder enkele voorbeelden van fouten in deze brief:

-“beiden” als verwijzing naar een meervoud dat betrekking heeft op zaken;
-“…de aanscherping…….worden ingevoerd”;
-“Het onafgeronde gemiddelde moet tenminste 5,5 te zijn”;
-“…moeten leerlingen 2013-14…….”;
-“.…een vijf scoren op de rekentoets”;
-“Nederlands val dan onder de kernvakregel”.

Vervolgens worden er ook nog enkele komma’s niet geplaatst, wordt een zin afgesloten zonder punt en wordt een andere zin afgesloten met een komma.

De brief is weliswaar geschreven door ambtenaren maar de minister heeft de brief wel gelezen en is verantwoordelijk voor de inhoud omdat haar handtekening er onder prijkt.

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (103)