Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Minister van Onderwijs schrijft brief met taalfouten

  •  
05-02-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
203 keer bekeken
  •  
beistervelt_300.jpg
Van Bijsterveldt worstelt met meervoudsvorm
We zijn bij Joop niet van de onverbiddelijke taalpolitie maar een minister van Onderwijs die een brief vol fouten schrijft?
Ministerie van OCW Brief Aanpassing Examinering (function() { var scribd = document.createElement("script"); scribd.type = "text/javascript"; scribd.async = true; scribd.src = "http://www.scribd.com/javascripts/embed_code/inject.js"; var s = document.getElementsByTagName("script")[0]; s.parentNode.insertBefore(scribd, s); })(); De website Leugens heeft een ingezonden brief uit de Volkskrant overgenomen waarin schooldecaan Thei Kockelkoren uit Venlo met zijn rode pen de taalvaardigheid van Onderwijsminister Van Bijsterveldt- Vliegenthart beoordeelt. In een brief die de minister vorig jaar naar alle scholen stuurde (zie boven) staan pijnlijke taalfouten. Kockeloren schrijft:
Omdat blijkbaar het Groot Woordenboek en Van Dales spellingcontrole op de computers van het ministerie niet voldoende zijn, staan hieronder enkele voorbeelden van fouten in deze brief:
-“beiden” als verwijzing naar een meervoud dat betrekking heeft op zaken; -“…de aanscherping…….worden ingevoerd”; -“Het onafgeronde gemiddelde moet tenminste 5,5 te zijn”; -“…moeten leerlingen 2013-14…….”; -“.…een vijf scoren op de rekentoets”; -“Nederlands val dan onder de kernvakregel”.
Vervolgens worden er ook nog enkele komma’s niet geplaatst, wordt een zin afgesloten zonder punt en wordt een andere zin afgesloten met een komma.
De brief is weliswaar geschreven door ambtenaren maar de minister heeft de brief wel gelezen en is verantwoordelijk voor de inhoud omdat haar handtekening er onder prijkt.
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.