Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Minister Volksgezondheid die kruidendrank tegen virus aanprees nu besmet met corona

  •  
24-01-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
First recorded coronavirus patient discharge after recovery, in Sri Lanka's

© epa08227430 Chinese woman Luo Yan (C), who had the first confirmed case of coronavirus in Sri Lanka, takes a photo with Sri Lankan Health Minister Pavithra Wanniarachchi (L), before departing

Pavithra Wanniarachchi, de minister van Volksgezondheid in Sri Lanka, is positief getest op het coronavirus, meldt de BBC. De minister baarde de afgelopen tijd opzien omdat ze een kruidensiroop van een lokale medicijnman aanbeval als middel tegen besmetting met het virus. Ze zette haar advies kracht bij door de siroop publiekelijk in te nemen. De medicijnman beweerde dat hij de samenstelling van zijn wonderdrank, die onder meer nootmuskaat en honing bevat, had doorgekregen in een ‘visioen’. Het zou levenslange bescherming bieden, claimde de kwakzalver.
Artsen in Sri Lanka waarschuwden voor de oplichterij maar niettemin reisden duizenden mensen af naar het dorp van de alternatieve ‘genezer’ om het beweerde wondermiddel te bemachtigen. Wanniarachchi is de vierde minister van Sri Lanka die besmet raakt. Deze week nog werd een andere minister die ook al vertrouwde op het nepmiddeltje, positief getest. Net als andere landen kampt Sri Lanka met een stijging van het aantal besmettingen. Volgende week begint een vaccinatiecampagne met het AstraZeneca-vaccin.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.