Laatste update 22:53
11

Minister Wiebes teruggefloten, moet mijnschade vergoeden

Het Waarborgfonds Mijnbouwschade had twee Kerkradenaren moeten compenseren voor de schade die zij hebben geleden aan hun woningen. Door deze uitspraak van de bestuursrechter van de rechtbank Limburg wordt minister Eric Wiebes van Economische Zaken gedwongen uit te keren, nadat hij eerder had gezegd dat de verjaringstermijn van dertig jaar verstreken zou zijn in 1999.

Tegen De Limburger zegt gedeputeerde Eric Geurts weten blij te zijn met de uitspraak van de rechtbank. “Voor de burgers in Zuid-Limburg ligt nu de weg open om schadevergoeding te vragen. Als zij mijnschade hebben kunnen zij een beroep doen op het landelijke Calamiteitenfonds Mijnschade. Die schade kunnen zij melden bij het onafhankelijke meldpunt dat minister Wiebes onlangs beloofde in te stellen. Dat meldpunt moet er nu snel komen.”

Wellicht spelen de komende provinciale verkiezingen een rol, maar direct na de uitspraak van de rechter deed VVD-wethouder in Kerkrade Dion Schneider een aantal opmerkelijke uitspraken op zijn Facebook-pagina. Hij suggereerde dat er een pot geld is die gebruikt kan worden en dat in het leven zou zijn geroepen door minister Eric Wiebes. Heeft een lokale wethouder de beschikking over ministeriële informatie, vraagt Petra Meese zich af, die de wethouder vragen stelde op zijn pagina.

CDA-Tweede Kamerlid Martijn van Helvert heeft aangekondigd morgen vragen te stellen aan Wiebes over de kwestie. Die laatste kan trouwens nog tegen de uitspraak in beroep.

Cc-foto: EU2016

Geef een reactie

Laatste reacties (11)