21

Minister wil snel duidelijkheid over bombarderen Syrië

Hennis: 'ik verwacht heel eerlijk gezegd dat het niet al te lang meer duurt'

Volgens VVD-minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert duurt het niet lang meer voor het kabinet de knoop doorhakt over wel of niet deel zal nemen aan de bombardementen boven Syrië.


Dat heeft de bewindsvrouw zondag gezegd in Buitenhof. ‘Er zijn een aantal aspecten die ertoe doen. Bijvoorbeeld volgende week maandag, meen ik, vindt de algemene vergadering van de Verenigde Naties plaats. Dat zijn momenten die ertoe doen om nog nader van gedachten te wisselen. Dus ik verwacht heel eerlijk gezegd dat het niet al te lang meer duurt,’ aldus de minister. 

De VVD zinspeelt al langer op het bombarderen van Syrische doelen. Volgens de partij is het bombarderen van IS de enige effectieve manier om de terreurgroep te bestrijden. Eerder deze maand bleek dat een krappe minderheid van de Tweede Kamer die plannen steunt. PvdA en D66 zijn vooralsnog tegen. 

Nederland doet al mee aan bombardementen op Islamitische Staat boven Irak. Sinds een paar weken worden ook doelen in Syrië gebombardeerd door landen als de VS, Canada en Australië. Daar komt nu dus mogelijk Nederland nog bij. Het kabinet verlengde onlangs de missie in het gebied al tot oktober 2016. Wel werd het aantal F-16’s teruggebracht van zes naar vier.

Geef een reactie

Laatste reacties (21)