16

Ministerie ‘not amused’ over tweets De Jager

Minister twittert vanuit vergaderzalen waar geheim overleg wordt gevoerd over Griekse schuldencrisis

Op het ministerie van Financiën is met irritatie gereageerd op de tweets van de eigen minister, Jan Kees de Jager. De demissionaire bewindsman twitterde onder andere over het mogelijk faillisement van banken door de crisis in Griekenland.

De tweets van De Jager komen dinsdag ook nog live uit de Brusselse vergaderzalen waar zijn collega’s intussen in het diepste geheim vergaderen over een oplossing voor de Griekse schuldencrisis. Dit schrijft de website 925.nl.

De woordvoerders van zijn ministerie weten zich geen raad met de tweets van de minister. “Ik kan je alleen iets vertellen op achtergrondbasis,”  aldus de woordvoerder, die begint over “blootstelling” aan Griekse staatsschuld van Europese banken en het wankele vertrouwen in de financiële markten. Waarom die banken zouden omvallen door die verliezen, en wat dat dan weer met uw pensioen te maken heeft – de woordvoerder weet het niet. En over de vraag of de tweets moeten worden gezien als kabinetsstandpunt: “Dat vind ik een moeilijke vraag om te beantwoorden.”

Lees hier meer.

Update 18-03 Minister De Jager gaat zich via Twitter voorzichtiger uiten over financieel gevoelige zaken, zoals mogelijke steun aan het noodlijdende Griekenland, aldus Trouw. In een spoeddebat donderdagavond kreeg De Jager kritiek vanuit de Tweede Kamer over zijn twitterberichten eerder deze week na afloop van een vergadering van Europese ministers van Financiën.

Geef een reactie

Laatste reacties (16)