Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Minstens 20.000 deelnemers bij ultrarechtse demonstratie tegen coronamaatregelen

  •  
07-11-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
377 keer bekeken
  •  
Demonstratie Samen voor Nederland

© DEN HAAG - Tegenstanders van de coronamaatregelen nemen tijdens de manifestatie Samen voor Nederland deel aan een protestmars door het Haagse centrum. De actie nam stelling tegen overheidsmaa

Naar schatting 20 tot 25.000 personen hebben in Den Haag deelgenomen aan een protest tegen de coronamaatregelen. De demonstranten werden volgens de aankondiging van de organisatie ‘Samen voor Nederland’ toegesproken door “kopstukken van Forum voor Democratie, Thierry Baudet en Gideon van Meijeren”.
"Veel mensen hebben borden, spandoeken of vlaggen bij zich met daarop teksten tegen het coronabeleid of tegen het kabinet-Rutte. Betogers scanderen leuzen: ‘Liefde, vrijheid, geen dictatuur.’ Op een van de borden werden minister-president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge afgebeeld als twee nazi’s met de leus: vaccinazi’s. Op een ander bord stond de tekst: Hugo de Qrankzinnige, verwijzend naar de coronapas."
De demonstratie is een initiatief van de ultrarechtse sympathisant Michel Reijinga die eerder twee demonstraties in Amsterdam organiseerde waarin onder meer vergelijking werden getrokken tussen de coronamaatregelen en de Holocaust en een galg werd meegedragen. In een verklaring zegt Reijinga: “Wij blijven opstaan voor de vrijheden van de Nederlander, zodat iedere ouder weer met zijn of haar kind kan gaan zwemmen.”
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.