Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Miss World in 2015 weer in Indonesië'

  •  
01-10-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
55 keer bekeken
  •  
missworld_300.jpg
Protesten fundamentalisten schrikken organisatie niet af
De Miss World verkiezing wordt in 2015 opnieuw in Indonesië gehouden. Dat onthulde Miss Nederland organisator Kim Kötter aan tafel bij Pauw & Witteman. De afgelopen weken bedreigden moslimfundamentalisten het feest dat dit weekend plaatsvond. Het evenement werd daarom verplaatst naar Bali.
Westerse ‘islamcritici’ sluiten zich aan bij de fundamentalisten door te stellen dat een land als Indonesië, met de grootste islamitische bevolking ter wereld, ongeschikt is als locatie voor een Miss-verkiezing. Indonesië ziet dat zelf anders. Het land heeft veel middelen ter beschikking gesteld om de in het oog springende Miss World-verkiezing naar zich toe te halen en is van plan dat te herhalen.
De Nederlandse deelneemster Jacqueline Steenbeek, die het onderdeel ‘sport’ won en in de finale op de twaalfde plaats eindigde, vertelde bij Pauw & Witteman over de impact van de dreigementen. Als de verkiezing in Jakarta was gehouden had ze zich wellicht teruggetrokken. De Indonesische autoriteiten namen veiligheidsmaatregelen om leden van de agressieve fundamentalistische FPI weg te houden van de finale, onder meer door een haven af te sluiten waardoor de activisten niet naar Bali konden reizen.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.