15

‘Miss World in 2015 weer in Indonesië’

Protesten fundamentalisten schrikken organisatie niet af

De Miss World verkiezing wordt in 2015 opnieuw in Indonesië gehouden. Dat onthulde Miss Nederland organisator Kim Kötter aan tafel bij Pauw & Witteman. De afgelopen weken bedreigden moslimfundamentalisten het feest dat dit weekend plaatsvond. Het evenement werd daarom verplaatst naar Bali.


Westerse ‘islamcritici’ sluiten zich aan bij de fundamentalisten door te stellen dat een land als Indonesië, met de grootste islamitische bevolking ter wereld, ongeschikt is als locatie voor een Miss-verkiezing. Indonesië ziet dat zelf anders. Het land heeft veel middelen ter beschikking gesteld om de in het oog springende Miss World-verkiezing naar zich toe te halen en is van plan dat te herhalen.

De Nederlandse deelneemster Jacqueline Steenbeek, die het onderdeel ‘sport’ won en in de finale op de twaalfde plaats eindigde, vertelde bij Pauw & Witteman over de impact van de dreigementen. Als de verkiezing in Jakarta was gehouden had ze zich wellicht teruggetrokken. De Indonesische autoriteiten namen veiligheidsmaatregelen om leden van de agressieve fundamentalistische FPI weg te houden van de finale, onder meer door een haven af te sluiten waardoor de activisten niet naar Bali konden reizen.

De verkiezing werd gewonnen door de Amerikaans-Filipijnse Megan Young.

Geef een reactie

Laatste reacties (15)