Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Mist rond klimaatakkoord, schnabbelende senators en bescherming à la VVD

  •  
26-09-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
keejole4
Kee & Van Jole bespreken deze week in hun vaste rubriek bij De Nieuws BV de problemen rond het klimaatakkoord. Peter Kee vertelt hoe Eric Wiebes, minister van Economische Zaken en Klimaat, een hekel heeft aan politiek. Dat etaleerde de VVD-politicus deze week duidelijk met een wel zeer zuinig antwoord op een vraag vanuit de Kamer.
Daarna gaat het over senators die allerhande klusjes verrichten voor de overheid die ze moeten controleren. Kee stelt dat politici nu eenmaal in contact met de samenleving moeten staan en daarom nevenfuncties hebben. Van Jole vindt dat het senatorschap een volwaardige baan moet worden waarbij je het bijklussen niet meer nodig hebt.
Tot slot praten de twee over de omstreden plannen van Sander Dekker, minister voor Rechtsbescherming. Kee ziet zijn uitlatingen over het drastisch verminderen van rechtshulp als een mislukte proefballon. Van Jole daarentegen ontwaart een helder VVD-beleid: het ontmantelen van de rechten van burgers. “En dat gaat ze lukken ook.”
Meer Kee & Van Jole? Natuurlijk! Abonneer je op de podcast en ontvang iedere week gratis het nieuwste commentaar. Via RSS , iTunes of Stitcher.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.