74

MKB wil af van ‘prehistorische’ toeslag voor avond- en weekendwerk

MKB-voorzitter: 'We leven niet meer in de tijd van de Flintstones'

De toeslag die medewerkers ontvangen voor werken in de avonduren of het weekend moet worden afgeschaft. Volgens de nieuwe voorzitter van het MKB, Michaël van Straalen, is de wet niet meer van van deze tijd.

In een interview met het FD zegt Van Straalen:

De bonden moeten snappen dat dit echt niet meer kan. We leven niet meer in het stenen tijdperk van de Flintstones. Het is totaal uit de tijd om iemand voor werk in de avonduren of op zondag een toeslag te geven. De economie is flexibel en al lang niet meer gebonden aan de tijden van ­negen tot zes. Dus er moet echt radicaal een streep door dat toeslagenstelsel.

Volgens het MKB zijn de extra kosten niet op te brengen voor de winkelier die moet concurreren met grootwinkelbedrijven. Op de vraag van het FD of afschaffing van de toeslag betekent dat het reguliere salaris omhoog zal gaan reageert Van Straalen ontwijkend. 

De bonden zien – hoe verrassend – niets in het voorstel. De winkelbedrijven waren zelf voorstander van bijvoorbeeld de zondagsopening, het is vreemd om de medewerkers daar nu voor te straffen, luidt de redenering.

Geef een reactie

Laatste reacties (74)