Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Mobiel inleveren na verkeersongeluk

  •  
28-07-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Bellen_en_rijden300.jpg
Strengere maatregelen om ongevallen door gsm-gebruik tegen te gaan
Het gebruik van de mobiele telefoon wordt steeds vaker in verband gebracht met verkeersongelukken. Verschillende landen bedenken daarom strengere maatregelen om het fenomeen aan te pakken. In Groot-Brittannië gaat de politie telefoons van de betrokkenen innemen om te zien of zij voorafgaand aan een ongeval aan het bellen of sms’en waren.
Bekijk meer video’s van vtmnieuws op
De mobiele telefoon werd voorheen alleen ingenomen bij zeer ernstige of fatale verkeersongevallen. Nu krijgt de Britse politie instructies om dit ook bij kleinere botsingen te doen. Achter het stuur bellen of sms’en zou in het Verenigd Koninkrijk iedere jaar 500 zwaar gewonden en doden tot gevolg hebben, zo meldt de Britse krant The Independent.
De strengere aanpak zou gepaard gaan met hogere boetes en strafpunten op het rijbewijs. De maatregelen worden over het algemeen verwelkomd. Toch zijn er ook zorgen dat mensen straks bij de kleinste aanvaring al hun mobieltje kwijt zijn.
In België gaan sommige experts nog verder. Zij pleiten ervoor om het gebruik van de mobiele telefoon in de auto in het geheel onmogelijk te maken, zo meldt de Belgische krant De Morgen.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.