13

&… Modderrace komt naar Nederland

Cannes: 'Vrouwelijke diepgang alleen interessant qua decolleté' ... Presentatrices verplicht tot facelift ... Suiker maakt dom ... Texas executeerde onschuldige

En ander nieuws van vandaag…


– De extreme wedstrijd Tough Mudder die inderdaad geheel door de modder gaat, is overgewaaid naar Europa. In Engeland heeft de eerste editie van het Amerikaanse evenement plaatsgevonden. Nederland is volgend jaar aan de beurt, in Rotterdam een Amsterdam worden dan wedstrijden gehouden. (video)

– Mannen houden alleen van diepgang bij vrouwen als het om een decolleté gaat. Die klacht uiten twee Franse regisseuses en een actrice bij de start van het filmfestival in Cannes. Alle 22 films die aan de competitie voor de Gouden Palm meedoen zijn gemaakt door mannen. Slechts een keer in de geschiedenis heeft een vrouw (Jane Campion voor The Piano) de prijs gewonnen. (France24)

– Ouder wordende Britse nieuwslezeressen en presentatoren moeten plastische chirurgie ondergaan als ze hun baan willen behouden. De vrouwen worden gezien als ‘eye candy’ voor de kijker, blijkt uit onderzoek. In tegenstelling tot bij mannen zijn er op tv geen presentatrices met grijs haar te zien. (Independent)

– Terwijl de rijken in China als gevolg van de economische bloei steeds tevredener zijn, groeit de onvrede over het bestaan onder de laagstbetaalden. De ongelijkheid in inkomen is zo toegenomen dat de Chinese overheid cijfers daarover angstvallig geheim houdt. (Time)

– Leerlingen die momenteel eindexamen doen, zijn de dupe van slecht werkende computers. Antwoorden verdwijnen in het niet, inloggen is onmogelijk, computers vallen uit of haperen en internetverbindingen zijn overbezet. (AD)

– Te veel suiker eten kan het denkvermogen aantasten, menen Amerikaanse onderzoekers. Ze publiceerden dinsdag een studie waaruit blijkt dat ratten slechter konden onthouden na een langdurig dieet van fructusesiroop. (AD)

– De komende zomer gaan 400.000 minder Nederlanders op vakantie dan het jaar daarvoor (DvhN)

– Het kabinet kan niet zeggen hoeveel ontwikkelingshulp Nederland na 2014 aan Afghanistan gaat geven. Dat zei de demissionaire minister Uri Rosenthal van Buitenlandse Zaken dinsdag in de Tweede Kamer. De staat waarin de huidige regering verkeert laat dit niet toe, aldus de bewindsman. (RefDag)

– Eieren van de tapuit, een in Nederland zeldzame broedvogel, bevatten veel dioxines. In niet-uitgekomen eieren zit soms 70 keer meer van de giftige organische verbindingen dan is toegestaan voor consumptie-eieren. Mogelijk draagt dit bij aan de achteruitgang van de soort. (Vk)

– Amnesty International slaat alarm om de gewelddadigheden die de afgelopen vijf maanden gepleegd zijn in Mali. Dat blijkt uit een rapport dat de mensenrechtenorganisatie gisteren heeft gepresenteerd. (Vk)

– Een team onderzoekers van de Amerikaanse Columbia University heeft na jarenlang onderzoek kunnen aantonen dat de staat Texas in 1989 een onschuldige man heeft geëxecuteerd. Carlos de Luna werd louter op basis van getuigenverklaringen ter dood veroordeeld wegens de moord op een vrouw. De nonchalante politie negeerde aanwijzingen die wezen naar de echte dader. In 2005 verklaarde een Texaanse opperrechter dat er in Texas nog nooit een onschuldige was geëxecuteerd. De staat heeft het hoogste aantal executies in de VS, 482 in de afgelopen 40 jaar. (Independent)

– Moslimsactivisten hebben afgedwongen dat Lady Gaga niet mag optreden in Indonesië. De conservatieve types vrezen de wereldster onder meer omdat ze weinig kleding draagt tijdens optredens. (Independent)

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (13)