Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Modeblad Vogue weert te dunne en te jonge modellen

  •  
04-05-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Vogue300.jpg
Modellen onder de 16-jaar of met een ogenschijnlijk eetstoornis verdwijnen vanaf 1 juni uit het blad
Modetijdschrift Vogue heeft besloten vanaf het juninummer geen modellen meer te gebruiken die jonger zijn dan 16 of die ogenschijnlijk een eetstoornis hebben. De hoofdredacteuren van de negentien internationale edities van het blad zijn dat overeengekomen.
Jonathan Newhouse van uitgever Condé Nast International:
We willen dat op onze pagina’s te zien is dat we geven om de gezondheid van de modellen en het welzijn van de lezers.
Vogue heeft een gezondsheidspact opgesteld met zes onderdelen. De belangrijkste is de belofte dat ze niet meer zullen werken met meisjes onder de zestien jaar of modellen die een eetstoornis lijken te hebben.
Daarnaast moeten modellen voortaan achter de schermen gezond kunnen eten en moet hun privacy gerespecteerd worden. Vogue start ook een mentorprogramma waarin volwassen modellen hun jongere collega’s kunnen bijstaan met advies en steun.
Het is nog niet duidelijk of Vanity Fair en Glamour, eveneens uitgegeven door Condé Nast, hetzelfde gezondheidsplan gaan naleven.
Eerder gingen Joop-redacteur Hasna El Maroudi en Joop-opiniemaker Brenda Stoter over dit onderwerp in gesprek bij het Joop-debat. Kijken en luisteren kan hier.
cc-foto: Will Choi

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.