Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Modellen eisen actie van Victoria's Secret tegen cultuur van seksuele intimidatie

  •  
07-08-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
131 keer bekeken
  •  
20529431056_25ad822dd4_k

© cc-foto: Elvert Barnes https://flic.kr/p/xh7GBS

Doutzen Kroes, Christy Turlington, Milla Jovovich en andere stermodellen eisen in een petitie dat het lingeriemerk Victoria’s Secret maatregelen neemt tegen seksuele intimidatie en wangedrag. Het bedrijf is in opspraak geraakt door banden van de eigenaar met Jeffrey Epstein, de spin in een web van seksueel misbruik van minderjarige meiden. De modellen komen met hun petitie na het vertrek van de wegens discriminatie in opspraak geraakte marketingmanager van het bedrijf. Een hele reeks fotografen die door het bedrijf werden ingehuurd zijn al eerder beschuldigd van wangedrag tegenover de modellen. Ze verwijten het bedrijf dat het dergelijke mannen in de buurt van de modellen heeft laten komen. “Deze verhalen doen je maag omkeren en komen hard binnen bij velen van ons die met dit soort wangedrag te maken hebben gehad dat maar al te vaak binnen onze bedrijfstak wordt getolereeerd.”
De modellen eisen dat er een protocol wordt ingevoerd om seksuele misstanden aan te kaarten en slachtoffers te beschermen.
cc-foto: Elvert Barnes
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.