Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Moderne mens gaat minder van bil

  •  
26-11-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
480 keer bekeken
  •  
inbed300
Britse studie meldt dramatische afname in seksfrequentie, wijt verminderd libido aan geldzorgen en social media
Een Britse studie die elke tien jaar het seksuele gedrag van mensen onderzoekt, meldt dat er tegenwoordig stukken minder gecopuleerd wordt dan 10 of 20 jaar geleden. Gaven mannen in 1990 nog aan maandelijks gemiddeld 6,4 keer van bil te gaan, was dat in 2012 nog maar 4,9 keer. Volgens de onderzoekers ligt de oorzaak daarvoor verscholen in het ‘moderne leven’.
Onderzoekers die de ‘ National Survey of Sexual Attitudes ‘ uitvoerde, denken dat geldzorgen een grote rol spelen bij een verminderd libido. Maar kopzorgen zijn niet het enige wat we mee de slaapkamer inslepen, Dr. Cath Mercer van University College London:
Moderne techniek is ook van invloed. Mensen hebben tablets en smartphones die ze mee naar bed nemen, om te twitteren, facebooken en emailen.
Dat we minder seks hebben met elkaar, wil echter nog niet zeggen dat we ook echt verminderd seksueel actief zijn. Volgens dokter Mercer wijst data uit de studie erop dat stellen tussen de 16 en 44 jaar, porno gebruiken als vervangmiddel voor geslachtsgemeenschap.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.