2

Modewereld voert campagne voor president Obama

Vogue-hoofdredactrice Anna Wintour is de belangrijkste fondsenwerver in de herverkiezingscampagne

De strijd om het Amerikaanse presidentschap is geruime tijd losgebarsten. De huidige president, Barack Obama, kan uit opvallende hoek op steun rekenen. Anna Wintour, de Britse hoofdredactrice van het Amerikaanse tijdschrift Vogue, is namelijk één van zijn belangrijkste fondsenwervers. Gespeculeerd wordt nu over de beloning voor haar steun. De vraag die rijst: Krijgt Wintour een ambassadeurspost als beloning?


Om geld in te zamelen organiseert Wintour met onder meer Iman, de vrouw van David Bowie, een evenement in Chicago. Ook Sex And The City-actrice Sarah Jessica Parker helpt mee. Twee dagen later is in New York een diner. Toegangsprijs voor het evenement: duizend dollar. Wil je aanwezig zijn bij het diner? Dan moet je 40.000 dollar neertellen.

Wintour steunt Obama al langer. Zo heeft ze onder meer zijn vrouw, Michelle Obama, van kledingadvies voorzien – tot vreugde van de jonge ontwerpers wiens verkoop sterk steeg. Ook heeft Vogue alle initiatieven van Michelle Obama ter ondersteuning van het onderwijs en de gezondheidszorg consequent gesteund. Vogue was tevens het eerste tijdschrift dat de First Lady op de cover plaatste.

De hoofdredactrice wuift zelf de geruchten dat zij een politieke positie zou ambiëren weg. Toeval wil echter wel dat de post van ambassadeur van de Verenigde Staten in Londen later dit jaar vrijkomt. De huidige ambassadeur, de 74-jarige Louis Susman, werd in 2008 door Obama aangesteld.

De Standaard: Vogue-hoofdredactrice schiet Obama te hulp

Geef een reactie

Laatste reacties (2)