Laatste update 14:44
29

Moeder bekent dat ze baby 357 keer naar zelfde Netflix-film liet kijken

Netflix verspreidde eerder deze week een jaaroverzicht waarin onder meer werd vermeld dat een Britse abonnee 357 keer naar de animatiefilm Bee movie heeft gekeken. Een jonge moeder heeft nu tegenover het Britse schandaalblad The Sun bekend dat zij de abonnee in kwestie is. Ze doet haar verhaal nadat vrienden en kennissen haar op social media begonnen te taggen in het bericht: “Dit moet jij zijn.”

De 29-jarige vrouw, interieurverzorgster van beroep, verklaart dat haar 10 maanden zoontje verslaafd is aan de film. Zijn oma zette de film een keer aan om hem te laten stoppen met huilen en sindsdien kan hij niet zonder. De animatiefilm over een bij die mensen aanklaagt wegens het stelen van honing, wordt in het huisgezin meerdere keren per dag vertoond om de zoon rustig te houden. “Vanaf het moment dat hij wakker wordt, totdat hij gaat slapen.” In andere films is het kind niet geïnteresseerd. Het jongetje kijkt overigens niet voortdurend, dat de film op de achtergrond draait als hij aan het spelen is, is voldoende om hem stil te houden. Zelf kan de moeder de film ‘niet meer aanzien’.

Netflix riep de abonnee uit tot ‘re-watcher’ van het jaar in een overzicht waaruit de media kunnen putten voor amusementsberichten maar vertelde niet om wie het ging. Het nieuws maakt opnieuw duidelijk dat Netflix het kijkgedrag van klanten verzamelt en doorpluist.

Zie ook opinie Francisco van Jole: De duistere kant van Netflix

cc-foto: Juan Camilo Trujillo

Geef een reactie

Laatste reacties (29)