18

& … Moeder zet fimpje online om pesters van dochter te pakken

Bekende Hongaarse antisemiet blijkt zelf jood ... Broeder betrokken bij dood 37 jongens in internaat ... Iraanse student in NL: Vader opgepakt vanwege Facebook ... Australische senaat steunt Assange ... Minder mineralen in fleswater dan in kraanwater ... en meer

Meer nieuws van vandaag


Moeder zet pesters van haar dochter online te kakken door pestfilmpje te posten – Op de beelden is te zien hoe het meisje zelf weerloos op de grond van de bushalte blijft zitten. “Sta recht”, roepen de pesters, terwijl ze aan Kayleighs haren trekken. “Niet voor jullie”, prevelt ze. “Toon dat je een echte vent zijt”, klinkt het vervolgens. En tot slot: “Dit zijn herinneringen voor later.”
Die “herinneringen voor later” werden door de pesters op YouTube gepost, maar intussen werden ze door het videokanaal zelf verwijderd. Michelle V. kon de beelden nog net onderscheppen en plaatste ze op Facebook. Met daarbij een opvallende boodschap. Kijk en oordeel. Kayleigh wil zelf dat dit filmpje openbaar wordt. Hiermee wil zij een actie tegen de pesters (en pesten) starten. Klik ‘vind ik leuk’ als je haar een hart onder de riem wil steken en deel het filmpje als je haar actie wil steunen. Bedankt aan iedereen die dit wil doen. (De Standaard)

Bekende Hongaarse antisemiet ontdekt dat hij zelf jood is – Een van de leiders van de extreemrechtse Hongaarse partij Jobbik, de Europarlementariër Csanad Szegedi, bekend om zijn antisemitische uitlatingen en harde afwijzing van de Roma, is er onlangs achter gekomen dat hij joods is. (Volkskrant)

OM: Broeder betrokken bij dood 37 jongens in internaat – Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt een van de broeders van voormalig internaat Sint Joseph in Heel ervan de hand te hebben gehad in de dood van 37 hulpbehoevende jongens onder de 21 jaar in de periode 1952-1954. Deze broeder Andreas werkte in die jaren als enige verzorger van de onder verdachte omstandigheden overleden hulpbehoevende jongens. Ze zijn vermoedelijk het slachtoffer van een misdrijf. Dat maakte het OM in Roermond vandaag bekend na onderzoek. (Trouw)

In Nederland wonende Iraniër:  Vader opgepakt vanwege Facebookpagina – De vader van een jonge Iraniër die in Nederland woont, is in Teheran opgepakt vanwege de internetactiviteiten van zijn zoon. ‘Als ik niet naar Iran kom, als de site waar ik bijdrages aan heb geleverd niet op zwart wordt gezet, en als ik mijn wachtwoorden niet geef, dan wordt mijn vader geëxecuteerd’, vertelt Yashar Khameneh. (Volkskrant)

Australische senaat steunt Assange – De Australische Senaat heeft een beroep gedaan op de Australische premier Julia Gillard om ervoor te zorgen dat WikiLeaks-oprichter Julian Assange de best mogelijke consulaire steun krijgt. Dat meldden Australische media in de nacht van donderdag op vrijdag. (RTL)

FNV gaat het politici moeilijk maken – Politici krijgen tijdens hun verkiezingscampagnes te maken met een felle vakbondsguerilla. De politieke partijen worden onder vuur genomen door gewone werknemers met lastige vragen over bijvoorbeeld de forensentaks of het nieuwe ontslagrecht. (AD)

Relletje rond lijst ChristenUnie – Tweede Kamerlid Cynthia Ortega-Martijn spreekt tegen dat ze zichzelf heeft teruggetrokken van de kandidatenlijst van de ChristenUnie. Het partijbestuur had laten weten dat ze afziet van een plaats op de lijst omdat de selectiecommissie haar niet bij de eerste acht wilde hebben. Maar in het Nederlands Dagblad zegt ze dat dat ‘pertinent niet waar’ is. (NOS)

Verpakkingenbelasting wordt afgeschaft – De belasting op verpakkingen wordt mogelijk per 1 januari afgeschaft. Staatssecretaris Joop Atsma (Infrastructuur en Milieu) en het bedrijfsleven hebben een overeenkomst getekend waarmee producenten, importeurs en verkopers van verpakte producten garanderen dat zij de komende 10 jaar de kosten voor inzameling en hergebruik van kunststof verpakkingsmateriaal betalen. Dat meldde het ministerie van Infrastructuur en Milieu vandaag. Volgens de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) is er alleen sprake van een concept-akkoord. (Volkskrant)

Fleswater bevat minder mineralen dan kraanwater – Dat flessenwater slecht is voor het milieu en de portemonnee is al langer bekend, maar nu groeit ook de twijfel over de door velen veronderstelde heilzame werking van mineraalwater. Dat bevat in veel gevallen zelfs minder mineralen dan gewoon kraanwater. (Volkskrant)

Meest rode tomaten niet de lekkerste – Hoewel supermarkten maar al te graag glanzend rode tomaten in de schappen hebben, zijn de schijnbaar mooiste tomaten niet de lekkerste. Biologen ontdekten dat, in de zoektocht naar meer kleur, een gen vernietigd werd dat verantwoordelijk is voor de vorming van smaakstoffen. (AD)

Nieuw onderzoek ontvoering Kampusch – De ontvoeringszaak Natascha Kampusch moet opnieuw bekeken worden met hulp van buitenlandse specialisten. Volgens een parlementaire onderzoekscommissie in Oostenrijk zijn er fouten gemaakt. (NOS)

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (18)