14

Moedig: TV-tuinman is klaar met commerciële rommel

Lodewijk Hoekstra: 'Koop alleen dingen waarvan je denkt dat je ze over twintig jaar nog steeds mooi vindt'

De presentator van het RTL-programma Eigen Huis & Tuin baalt van de trendy commerciële rommel voor in de tuin. Spullen van plastic en geïmpregneerd hout moet je niet kopen, zegt hij want dat is chemisch afval. Opmerkelijk want de serie wordt gesponsord door Praxis dat dergelijke spullen juist promoot in het programma.


De Volkskrant citeert Hoekstra:

Tuincentra staan vol met spullen die over de hele wereld bij elkaar zijn geharkt. Mensen kopen heaters om het buiten even warm te hebben als binnen. Waarom wil je dan in de tuin zitten? Neem een dekentje, zou ik zeggen.

Dergelijke troep maakt van je tuin een doodskist zegt hij en “Koop alleen dingen waarvan je denkt dat je ze over twintig jaar nog steeds mooi vindt.” Jaarlijks wordt in Nederland voor 1,2 miljard aan ‘niet levend’ tuinspul verkocht. Dat gebeurt mede dankzij het RTL-programma waar circa een miljoen mensen naar kijken. Hoekstra accepteert dat als een gegeven maar roept mensen op toch vooral na te denken als ze hun tuin willen ‘verfraaien’ en vooral geïmpregneerd hout en plastic te mijden.

Het komt zelden voor dat presentatoren van commerciële programma’s openlijk kritiek hebben op de producten die ze van de zender-eigenaar moeten aanprijzen.

Geef een reactie

Laatste reacties (14)