Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Moet niet gekker worden: parfum voor baby's

  •  
08-02-2013
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
115 keer bekeken
  •  
Flickr_baby_RobertPelikan_300.jpg
Parfummakers ontdekken 'gat in de markt', maar geurstoffen zijn niet zonder gevaar 
De geur van baby’s veroorzaakt al sinds mensenheugenis (letterlijk) een verrukking waar haast niemand voor immuun lijkt te zijn. Toch zijn er lieden die menen dat dit oer-elixer nog voor ‘verbetering’ vatbaar is. Daarom is er nu het babyparfum. Parfum voor baby’s.
De markt voor luxeproducten voor baby’s is aan het groeien, zo is te lezen op nieuwssite Forbes.com. Na de peperdure kinderwagens en rammelaars hebben de grote merken een nieuw gaatje in de babymarkt ontdekt. Er zijn al babyparfums van Hermes, Burberry, Dolce &  Gabbana, maar ook van babypoedermaker Johnson & Johnson.
Op de belachelijkheid van parfum voor baby’s is al door veel media commentaar geleverd. Forbes schrijft echter dat er ook een ander aspect aan de zaak zit. In de parfums zitten namelijk talloze chemicaliën verwerkt die schadelijk kunnen zijn voor baby’s. Door een maas in de Amerikaanse wetgeving hoeven parfumproducenten niet de exacte samenstelling van hun producten te vermelden. Ze kunnen zich beroepen op een eeuwenoude wet die vakgeheimen beschermt.
Intussen zijn bij een analyse in het laboratorium van zeventien populaire parfums in 2010 zeker veertien verschillende chemische substanties aangetroffen die niet worden gemeld. Een van de aangetroffen stoffen is diethyl phthalate (DEP), waarvan door de Amerikaanse Center for Desease Controle is aangetoond dat deze bij 97 procent van de mensen ontwikkelingsproblemen veroorzaakt. Geurstoffen staan erom bekend ook vaak allergische reacties op te wekken.
In de VS zijn actiegroepen een informatiecampagne begonnen om mensen te waarschuwen. Maar ook in Nederland zijn de babyparfums al verkrijgbaar, zoals blijkt uit deze productlijst

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.