3

Mogelijk complot tegen regering Curaçao

Medewerkers van de veiligheidsdienst smeden plannen om regering omver te werpen

De Curaçaose minister-president Gerrit Schotte heeft vrijdag in het parlement in Willemstad verklaart dat medewerkers van de veiligheidsdienst in 2010 overleg hebben gehad over mogelijk omverwerpen van de regering. De rol van vier medewerkers wordt nu onderzocht.

Update:

In Curaçao is vanmorgen besloten dat er een parlementaire enquête gehouden gaat worden naar de misstanden binnen de Veiligheidsdienst, dat schrijft de Volkskrant.

Eerder:

Een onderzoek zou hebben uitgewezen dat de vier medewerkers documenten hebben vernietigd en overleg hebben gehad om de regering omver te werpen, aldus Schotte. Er zou nauw zijn samengewerkt met leden van de vorige regeringspartij.

De documenten die zijn vernietigd zouden gevoelige informatie bevatten over leden van de vorige regering. Het plan was, volgens Schotte, om de huidige regering omver te werpen door negatieve informatie te lekken. De medewerkers zouden de informatie in handen hebben gekregen door onder meer in te breken in een kluis van de veiligheidsdienst.

De AIVD staat nu een crisisteam bij die de dienst zal doorlichten. Alle medewerkers van de veiligheidsdienst moeten voorlopig op afroep thuisblijven. De Curaçaose minister benadrukt wel dat de veiligheidsdienst níet onder curatele komt te staan van de AIVD.

Het rommelt al wat langer in de Curaçaose veiligheidsdienst. Zo lekten er eerder al geheime documenten naar de media en werd de directeur op non-actief gezet.

NU.nl: ‘Complot tegen regering Curaçao’

cc-foto: Jessica Bee

Geef een reactie

Laatste reacties (3)