4

Mogelijk geval van ebola in Dordrecht

Man opgenomen in het ziekenhuis in Dordrecht met 'ebolasymptomen'

Het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht heeft zaterdagavond laten weten een man opgenomen te hebben die mogelijk het ebolavirus met zich mee draagt. Volgens de woordvoerder is de man dezelfde avond onwel geraakt op de Eerste Hulp, en is erna groot alarm geslagen.

Woordvoerder Rolf Bouman:

De officiële informatie is dat er een man niet goed is geworden. Wat mogelijk met Ebola te maken heeft. Dat is het crisisteam nu aan het onderzoeken.

De afgelopen tijd hebben verschillende mensen zich bij ziekenhuizen gemeld omdat ze vreesden het ebolavirus bij zich te dragen. Bij allen bleken de klachten een andere oorzaak te hebben.  In Dordrecht is in elk geval het zekere voor het onzekere genomen en dus is de Eerste Hulp afgesloten voor het publiek.

Het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht werd recentelijk door het Algemeen Dagblad uitgeroepen tot het beste ziekenhuis van Nederland.

Update: zondag 5 oktober

De man is inmiddels verplaatst naar Rotterdam om daar verder onderzoek te ondergaan. Aanwezigen in het ziekenhuis in Dordrecht hebben geen enkel risico gelopen, zo laat het ziekenhuis weten.

Algemeen Dagblad Man met mogelijk ebola in ziekenhuis Dordrecht

Cc-foto: Flickr NIAID

Geef een reactie

Laatste reacties (4)