Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Mogelijk gratie voor activisten Pussy Riot en Greenpeace

  •  
09-12-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
pussyriot300_02.jpg
Volgens concept amnestiewet Poetin worden 1300 mensen uit de gevangenis vrijgelaten ... Tegelijkertijd wordt pers verder klem gezet
De Russische grondwet viert donderdag haar 20e verjaardag en om dat heuglijke feit te vieren heeft president Poetin een concept amnestiewet naar het parlement gestuurd, waarmee hij gratie verleent aan zo’n 1300 gevangenen. Onder de vrijgelatenen zouden ook de activisten van Pussy Riot en Greenpeace vallen. In totaal zouden zo’n 6000 aanklachten komen te vervallen.
Waar de Russische president aan de ene kant coulantie toont jegens activisten, versterkt hij aan de andere kant zijn greep op de media. Het Russische persbureau RIA Novosti verdwijnt en wordt, samen met radiozender Voice of Russia, ondergebracht in een nieuw bedrijf dat onder leiding komt te staan van de omstreden, aartsconservatieve televisiepresentator Dmitri Kiseljov.
pussyriot300
De naam van het nieuwe bedrijf luidt Rossiya Segodjna, wat in het Engels Russia Today betekent. Rusland heeft al een mediaconcern met die naam, dat Engelstalig nieuws brengt gefinancierd door het Kremlin.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.