Laatste update 20:10
12

Mogelijk honderden doden in Sierra Leone door modderstromen

In de hoofdstad van Sierra Leone, Freetown, hebben modderstromen tot een gigantisch drama geleid. Mogelijk zijn er honderden slachtoffers gemaakt. Na hevige regenval is een helling op een heuvel gaan schuiven: talloze huizen zijn bedolven onder de modder.

Eén ziekenhuis meldt dat er inmiddels al meer dan 180 doden zijn geteld, al zeggen de autoriteiten dat het nog te vroeg is om een schatting te maken van het aantal slachtoffers.

“Waarschijnlijk liggen er honderden doden onder de rommel”, verklaart vice-president Victor Foh aan persbureau Reuters. “De ramp is zo erg, dat ik me gebroken voel. We proberen nu het gebied te ontruimen en de mensen te evacueren.”

Update 20.00
Volgens het Rode Kruis hebben de modderstromen aan meer dan 300 mensen het leven gekost. Ook staan op dit moment veel huizen vol met modder of water. Door het hele gebied heen zijn inwoners druk bezig met het uitgraven van mensen die bedolven zijn onder de modder. Door de modderstromen is het gebied slecht bereikbaar, al zijn er ook militairen ingezet om te helpen.

NOS-correspondent Koert Lindijer vertelt dat de modderstromen in een buitenwijk van Freetown plaatsvonden. “Vanaf de kustlijn rijzen vrijwel meteen hoge heuvels op. Er is heel weinig vlak gebied rond de hoofdstad. Daarom hebben veel arme mensen hun huizen gebouwd op hellingen.”

The Guardian: Hundreds feared dead in Sierra Leone mudslide

Foto: Twitter 

Geef een reactie

Laatste reacties (12)