Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Slachtoffers steekpartij Amsterdam CS zijn Amerikanen

  •  
31-08-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
61 keer bekeken
  •  
34337005815_862d7e5786_z
Update zaterdag 01-09:
De twee slachtoffers van de steekpartij op Amsterdam CS zijn Amerikaanse staatsburgers. Dat heeft de Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra verklaard. De ambassade staat de twee gewonden die in het ziekenhuis liggen bij. Volgens AT5 zijn beiden aanspreekbaar. De verdachte ligt met schotwonden in het ziekenhuis en wordt met behulp van een tolk verhoord. Het is nog niet duidelijk wat de aanleiding was voor de steekpartij.
Eerder:
De 19-jarige Afghaan die vandaag op het Centraal Station in Amsterdam twee mensen neerstak had mogelijk een terroristisch motief. Dit zou blijken uit het feit dat hij zijn slachtoffers waarschijnlijk zonder enige reden uitkoos. De twee zijn zwaar gewond naar het ziekenhuis vervoerd en verkeren inmiddels buiten levensgevaar. Na ‘enig tumult,’ volgens een woordvoerder van de politie, stak de Afghaan twee mensen neer. Kort daarop werd hij zelf niet levensgevaarlijk verwond omdat toegesnelde agenten hem neerschoten, waarna ze hem arresteerden.
De politie Amsterdam staat in nauw contact met Duitse collega’s, omdat de dader een Duitse verblijfsvergunning had. Er wordt onderzoek gedaan naar de achtergrond van de man.
Cc-foto: Clive G
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.