Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Mojo bezint zich op samenwerking met festival Derksen, Oranje-boycot VI

  •  
19-06-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
222 keer bekeken
  •  
johanderksen
De internationals van Oranje hebben aangekondigd dat ze Veronica Iside niet meer te woord zullen staan, vanwege het racisme in dat programma. “Er is in het voetbal geen plaats voor racisme. Enough is enough”, schrijft Merel van Dongen.
Eerder: Het racistisme van Johan Derksen heeft niet alleen gevolgen voor Veronica Inside, maar ook voor het Holland International Blues Festival. Mojo Concerts heeft op Twitter laten weten zich te beraden op de betrokkenheid bij dit festival waarvan Derksen medeorganisator is.
Derksen kwam afgelopen maandag voor de zoveelste keer in opspraak, deze keer omdat hij zich afvroeg of rapper Akwasi wellicht als Zwarte Piet naar een Black Lives Matter-demonstratie was gekomen.
Op sociale media riepen mensen onder de hashtag #defundracism bedrijven op om Veronica Inside niet langer te sponsoren. Onder meer de voetballers als Memphis Depay en Eljero Elia en de BN’ers Arie Boomsma en Anouk riepen op tot een boycot. Zespri en Gilette gaven daaraan gehoor.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.