Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Mona Keijzer pas op plaats 7 CDA-kandidatenlijst, Lucille Werner op 10

  •  
27-10-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
82 keer bekeken
  •  
Kamer bespreekt toekomst postbezorging

© 2018-09-12 15:45:15 DEN HAAG - De Tweede Kamer debatteert met staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken) over de toekomst van de postbezorging. ANP BART MAAT

Staatssecretaris Mona Keijzer, die deze zomer een mislukte gooi deed naar het partijleiderschap bij het CDA, staat op de zevende plaats van de kandidatenlijst. De hoogst geplaatste vrouw is nu Inge van Dijk uit Brabant, die eerder dit jaar nog hielp bij het sluiten van een akkoord met Forum voor Democratie. Zij staat op de derde plaats.
Een opmerkelijke naam is Lucille Werner, die op plaats 10 staat. “Om eerlijk te zijn voel ik me al Kamerlid”, zegt de gewezen Lingo-presentatrice tegen het AD. “Ik ga het hele land door, ik word gevraagd op scholen en het bedrijfsleven om te praten over inclusie voor mensen met een beperking.”
Afgezien van lijsttrekker Hugo de Jonge staat er in de toptien van het CDA geen enkele minister. Met Mona Keijzer en Raymond Knops staan er wel twee staatssecretarissen bij. Fractieleider Pieter Heerma komt op plaats 6.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.