Laatste update 20:35
77

Monasch dubt over eigen partij, vindt Rotterdam-Zuid ‘geen Nederland’

Omdat de keuze in het Nederlandse politieke landschap nogal beperkt is, overweegt ex-PvdA’er Jacques Monasch de oprichting van een eigen partij. Die partij zou dan, in tegenstelling tot alle andere partijen, écht moeten weten wat er in het land speelt. Monasch voert besprekingen met geestverwanten voor de oprichting van een conservatieve volkspartij die ‘een sociaal hart en gezond verstand’ zou moeten hebben, verklaart hij tegenover de Volkskrant. Hij zegt onder meer te mikken op ontevreden PVV’stemmers en voedt die door te beweren dat het volkse Rotterdam-Zuid ‘geen Nederland’ meer is.

“Wat er in sommige steden gebeurt, is voor veel mensen een schrikbeeld, ook buiten de Randstad. Neem Rotterdam-Zuid. Is dat nog Nederland? Ja. Het is Nederland, maar ik voel me er geen Nederlander meer. Ik hoor het ook van allochtonen. Die hebben er ook genoeg van. Die zijn het ook zat.”

Hij wil de problemen waar Nederland mee kampt ‘oplossen’ door het asielbeleid te beperken en het vrije verkeer van arbeiders in Europa aan banden te leggen. Wie uit een relatief arm land komt, mag in de visie van Monasch niet in een rijk land gaan werken want dat is ‘oneerlijk’.

Ook de SP deugt niet volgens de man die een lange politieke carrière, waarvan de laatste zes jaar in de Kamer, achter de rug heeft: “Daar applaudisseren ze volop mee als Angela Merkel zegt dat ze alle vluchtelingen wil opnemen.”

Zaterdag publiceert de Volkskrant een uitgebreid interview met de politicus.

cc-foto: Iain Watson

Geef een reactie

Laatste reacties (77)