Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Moody's dreigt kredietstatus VS te verlagen

  •  
14-07-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
56 keer bekeken
  •  
BNNVARA fallback image
Amerika moet onmiddellijke afspraken maken over staatsschuld om triple-A-status te behouden
Kredietbeoordelaar Moody’s overweegt kredietstatus van de VS te verlagen. Amerika heeft de allerhoogste tripla-A-status. Moody’s ziet zichzelf genoodzaakt deze te verlagen als de VS niet snel afspraken maakt over de torenhoge staatsschuld. In mei bereikte het land het maximum, maar de Democraten en Republikeinen kunnen het maar niet eens worden over een oplossing.
Voor 2 augustus moet er overeenstemming gevonden worden, om ervan verzekerd te zijn dat de VS aan de betalingsverplichtingen kan blijven voldoen.
Woensdag verliep het gesprek over de bezuinigingen tussen president Barack Obama en Republikeinse en Democratische leiders moeizaam. Obama wil afspraken maken die tot eind 2012 doorlopen, terwijl de Republikeinen liever een korte termijn oplossing zien: Eén die eindigt voor de presidentsverkiezingen in november 2012.De gemoederen zouden zo hoog opgelopen zijn, dat Obama uit de onderhandelingen is weggelopen.
Hoewel beide partijen het een zijn dat er fors moet worden bezuinigd, voelen de Republikeinen niets in de plannen van de Democraten. Deze willen onder andere de belastingen voor hogere inkomens verhogen.
Eerder deze week gaf de kredietbeoordelaar Ierland de Junk-status en waarschuwde het Italië voor een status-verlaging.
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.