Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Mooie vrouw maakt man vrijgeviger

  •  
06-02-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
76 keer bekeken
  •  
BNNVARA fallback image
Onderzoek wijst uit: Om de mooie vrouw te imponeren wil de man wel wat meer uitgeven
Dat sommige mannen graag indruk willen maken op mooie vrouwen, is niets nieuws. Dat dit gepaard gaat met hun eventuele vrijgevigheid, wel. Uit een onderzoek van twee onderzoekers, één gelinkt aan de Universiteit van Amsterdam, de ander aan de University of Oxford, blijkt nu dat mannen vrijgeviger worden wanneer ze aanschouwd worden door aantrekkelijke vrouwen.
In het eerste onderzoek speelden 65 mannen en 65 vrouwen een spel op de computer, waarin ze geld konden doneren aan een groep. De donatie was volkomen onbaatzuchtig, daar de groep er beter van werd, maar de donateur zelf niet. Alle participanten werden tijdens het spel geobserveerd door of een man of een vrouw. Conclusie: Mannelijke spelers gaven meer weg wanneer ze bekeken werden door een vrouw. Andersom geldt niet hetzelfde: vrouwen zijn even genereus, ongeacht wie er meekijkt.
In het tweede deel van het onderzoek moesten groepen mannen publieke donaties geven. Wanneer vrouwen meekeken steeg niet alleen het aantal donaties, maar concurreerden de mannen ook onderling.
De onderzoekers concluderen hieruit dat mannen instinctief hun gedrag aanpassen in het bijzijn van aantrekkelijke vrouwen. Om hun kans op het scoren van een partner te vergroten zijn ze vriendelijker en vrijgeviger.
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.
cc-foto: Eddy van 3000

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.