Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Moordprogramma CIA getoetst op wettigheid

  •  
08-11-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Amerikaanse regering probeert rechters te overtuigen van noodzaak 
Maandag wordt in Amerika de wettigheid van het moordprogramma van de CIA getoetst. De Amerikaanse regering probeert de rechtbank ervan te overtuigen dat het programma noodzakelijk is voor de veiligheid van de burgers. Volgens het programma mogen Amerikaanse staatsburgers die lid zijn van terroristische organisaties opgespoord worden en gedood.
Het ministerie van justitie wil dat de rechter zich niet mengt in de beslissingen die de president neemt ‘om het land te beschermen’. De vader van de Amerikaan Anwar Al-Awlaki, die op de zogenoemde ‘kill list’ staat, zegt in een reactie: Als de overheid haar zin krijgt, heeft de president de macht om de dood te bevelen van iedereen die hij als staatsvijand bestempelt’.
Het Amerikaanse Centrum voor de Constitutionele Rechten en de Bond voor Burgervrijheden ACLU hebben de regering namens de vader van Al-Awlaki gedaagd.
cc-foto: Aslak Raanes

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.