26

Mormonen pikken koninklijke doden in

Kerk van Amerikaanse presidentskandidaat Romney doopt ongevraagd doden ... Zieltjesdelvers scannen gegevens Nederlandse burgerlijke stand in voor uitbreiding hemelpopulatie

De mormonen, een Amerikaans kerkgenootschap waar Republikeins presidentskandidaat Romney toe behoort, blijken leden van het Nederlands Koninklijk Huis na hun dood en zonder enige toestemming ‘gedoopt’ te hebben. De kerk rekent de doden nu tot hun genootschap.

Zenderpark Flevoland Opening Prins Claus 1987
De curieuze praktijk was al langer bekend maar nu onthult Trouw dat ook het Nederlands Koninklijk Huis slachtoffer is:

De doop van prins Claus werd in augustus 2004 (twee jaar na zijn overlijden) voltrokken in een mormoonse tempel in de Braziliaanse stad Campinas. Woordvoerder Hans Boom van de mormoonse kerk in Nederland vermoedt dat dit gedaan is door ‘te enthousiaste leden’. (…) De Rijksvoorlichtingsdienst wil niet reageren op de doopactiviteiten van de mormonen. Kerkwoordvoerder Boom zegt dat hij zich niet kan voorstellen dat er bezwaren zouden zijn tegen de postume doop. “Het is een gebaar van liefde.

De mormonen, een in de 19e eeuw In New York gesticht genootschap, zien de doop als een toegangsbewijs voor het hiernamaals. De kerk legt daartoe een database aan van overledenen. In Nederland heeft de kerk alle provinciale archieven aangeboden hun papieren gegevens gratis in te scannen. Die kostbare klus is voor veel archieven aantrekkelijk. Vervolgens delven de kerkleden in de archieven naar zieltjes.

Of er van het postuum dopen een schadelijke werking uitgaat is niet bekend. In het hiernamaals was vanochtend niemand bereikbaar voor commentaar.

cc-foto: RNW

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (26)