28

Morsi-aanhang en tegenstanders slaags in Caïro

Leider Moslimbroederschap Badie: 'Ons leven voor te terugkeer van president Morsi'

Op een brug over de Nijl in Caïro zijn aanhangers en tegenstanders van de afgezette president Morsi vrijdagavond slaags geraakt. Dat meldt de NOS. De leider van de Moslimbroederschap riep betoger eerder op de dag op om zich niet neer te leggen bij het afzetten van Morsi door het Egyptische leger.


Update 21.20
NOS verslaat:

Beide groepen gooien met stokken en stenen naar elkaar. Ook bekogelen ze elkaar met vuurwerk en molotovcocktails. Op de brug, die leidt naar het Tahrirplein, staat een auto in brand.

Eerder
Aanhangers van de afgezette Egyptische president Mohamed Morsi banen zich vrijdagavond een weg naar het Tahrirplein in Caïro. Daar hebben zich de afgelopen dagen juist duizenden tegenstanders van Morsi en de Moslimbroederschap verzameld. Ondanks de blokkades die het leger rondom het plein heeft opgeworpen wordt gevreesd voor een confrontatie tussen de twee groepen, zo meldt de NOS.

De aanhangers van Morsi zijn woedend op het leger dat hun president afzette. Eerder kwam het bij het hoofdkwartier van de Republikeinse Garde in Caïro tot een harde confrontatie. Drie aanhangers van Morsi werden doodgeschoten, toen ze het complex wilden bestormen waar Morsi vastgehouden wordt. Dat meldt RTL Nieuws.

De leider van de Moslimbroederschap, Mohamed Badie, riep vrijdagmiddag bij een protestbijeenkomst zijn aanhangers op met hun leven te vechten voor de afgezette president Morsi. Eerder was gemeld dat Badie net als andere leiders van de Moslim Broederschap was gearresteerd. Hij verzekerde zijn publiek van tienduizenden ‘onze rechten te herwinnen’. RTL citeert.

Mohamed Morsi moet opnieuw geïnstatlleerd worden als president. Anders geven we ons leven. We zweren de revolutie te voltooien. Tegen het grote Egyptische leger zeg ik: God is groot, we zijn bereid ons leven op te offeren. Schiet niet op je eigen burgers, onze ontblote borst is sterker dan kogels.

NOS: Aanhangers Morsi richting Tahrir

Video NOS: Sander van Hoorn: het plein houdt zijn hart vast

RTL: Morsi-aanhang woest: ‘Wij zijn ook Egyptenaren!’

RTL: ‘Ons leven voor terugkeer president Morsi’

Geef een reactie

Laatste reacties (28)