Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Moskeebezetter bekladde eerder al Joodse begraafplaats

  •  
09-02-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
leiden_01.jpg
Voorman extreemrechtse actiegroep Identitair Verzet in 2001 veroordeeld voor antisemitische actie
De leider van de extreemrechtse actiegroep Identitair Verzet (IV) – die zaterdag korte tijd een moskee in aanbouw in Leiden bezette – is eerder veroordeeld wegens een antisemitisch incident. Dat meldt het CIDI. De actie in Leiden werd op Facebook opgeëist door de extreemrechtse actiegroep van wie Paul P. de voorman is. De man werd in 2001 al eens veroordeeld voor het bekladden van een Joodse begraafplaats in Oosterhout.
Willem Wagenaar van de Anne Frank Stichting sprak in een interview in september 2014 al zijn zorgen uit over de groep: 
leiden
Dit soort extreemrechtse groepen hebben een hekel aan ISIS en Moslims, maar natuurlijk ook aan Joden. Identitair Verzet is relatief nieuw en probeert met zo min mogelijk inzet een maximale aandacht te generen. Ze zoeken de provocatie op.
Yassin Elforkani, voorzitter van het Contactorgaan Moslims en Overheid, spreekt eveneens zijn zorgen uit omdat het hier om ‘een hardnekkige, neonazistische groep’ lijkt te gaan:
Dit is anders dan andere incidenten. Die waren meer individueel. Er zijn genoeg signalen om ons zorgen te maken over deze groep. De angst is enorm groot.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.