0

Moskou gaat opnieuw in lockdown: alle winkels, horeca en openbare ruimtes op slot

Het gemeentebestuur van Moskou heeft een nieuwe lockdown afgekondigd omdat ziekenhuizen de toestroom van patiënten niet meer aankunnen. De stad kampt met een toename van corona-patiënten en -sterfgevallen. Vanaf 28 oktober gaan alle fabrieken, winkels, sportscholen, restaurants voor minstens 10 dagen op slot. Alleen supermarkten en apotheken mogen open blijven, plus nog wat essentiële diensten. Een uitzondering wordt gemaakt voor theaters en musea, die mogen op halve capaciteit open blijven maar alleen voor volledig gevaccineerde bezoekers, meldt The Independent.

Burgemeester Sergei Sobyanin zegt dat er sprake is van een worst case scenario. De komende dagen wordt een record aan nieuwe zieken verwacht. President Poetin kondigde al eerder een “niet-werkweek” af die van 30 oktober tot 7 november moet duren. De regering heeft een soort tussenoplossing die het midden houdt tussen lockdown en vakantie bedacht. Reden daarvoor is dat de overheid dan geen dure financiële bijstand hoeft te geven aan bedrijven.

In Rusland zijn slecht 45 miljoen burgers volledig gevaccineerd op een totaal van 146 miljoen. Volgens The Independent hebben triomfantelijke berichten van de regering en staatsmedia over dat het virus verslagen zou zijn bijgedragen aan de geringe vaccinatiebereidheid.

Het officiële dodental, dat vermoedelijk veel te laag is, bedraagt bijna een kwart miljoen.

Geen video? Klik hier.

Geef een reactie

Laatste reacties (0)