175

Moskou weert ijskoud Nederlandse parlementariërs

Drie Nederlandse Tweede Kamerleden mogen Rusland niet meer in. Dat bevestigt het ministerie van Buitenlandse Zaken

De Russische lijst ontbeert elke fundering op internationaal recht en is niet transparant, reageert minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders

Rusland heeft een lijst aangelegd van personen uit de Europese Unie die het land niet meer in mogen. Rusland noemt het volgens Buitenlandse Zaken een gerechtvaardigde reactie op de sanctielijst die de EU heeft ingesteld na de annexatie van de Krim door Rusland en de Russische inmenging in het oosten van Oekraïne.

Louis Bontes is een van volksvertegenwoordigers die Rusland niet meer in mag. ‘Het gaat om een lijst met veel meer EU-ingezetenen. Bizar.’ Bontes haalde recent uit naar de Russische president Vladimir Poetin, die hij een ‘KGB-schurk’ noemt.|

MH17
Bontes is overtuigd van Russische betrokkenheid bij de MH17-ramp. ‘Poetin is een gevaar voor de Europese veiligheid’, zei Bontes in maart:

‘Het evil empire is terug. We mogen geen prooi worden van de maniak Poetin.’

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de betrokkenen op de hoogte gesteld van het inreisverbod. De ambassade in Moskou heeft de lijst gisteren gekregen. Het ministerie heeft de namen van de Kamerleden niet bekendgemaakt.

AD.nl: Drie Kamerleden mogen Rusland niet in

Geef een reactie

Laatste reacties (175)