Laatste update 16:20
55

Moslima moet hoofddoek afdoen om eten te mogen bestellen bij McDonalds Londen

Een 19-jarige studente in Londen wilde een hapje eten halen bij de McDonald’s. Een snelle hap halen zat er echter niet in: een bewaker eiste van haar dat ze of haar hoofddoek af moest doen of het pand verlaten. Haar hoofddoek zou volgens hem namelijk een ‘veiligheidsrisico’ zijn.

Het is gewoon een kwestie van hem afdoen”, hoor je de bewaker in de video zeggen.

De vrouw in kwestie antwoordt:

Het is niet alleen een kwestie van afdoen. Ik draag dit om religieuze redenen en ik schaam me er niet voor, en ik zal in de rij staan en ik zal het voedsel krijgen dat ik wil, want dit is niet oké.

Wanneer een omstander ingrijpt en de bewaker zegt dat hij niemand kan sommeren haar hoofddoek af te doen, antwoordt de bewaker met ‘dat gaat je niets aan’.

Uiteindelijk mag de vrouw toch een bestelling plaatsen van een medewerker, maar niet zonder te horen te krijgen dat ze ‘niet onbeschoft’ moet zijn, omdat ze zo kwaad is dat ze gediscrimineerd wordt.

McDonald’s heeft inmiddels gereageerd en excuses gemaakt.

We verwelkomen klanten van alle geloofsovertuigingen en willen graag onze excuses aanbieden aan de klant, omdat deze situatie niet had mogen plaatsvinden. We nemen deze zaak uiterst serieus en pakken het aan met de betrokken personen.

Geef een reactie

Laatste reacties (55)