75

Moslimhater duwde man onder trein

Verdachte New Yorkse metromoord 'haat moslims en hindoes'

In New York is een vrouw gearresteerd die ervan verdacht wordt een argeloze metroreiziger voor de trein te hebben geduwd. De man kwam daarbij om het leven. Het misdrijf dat donderdagavond plaats vond werd wereldnieuws, mede omdat de politie camerabeelden van de vluchtende verdachte verspreidde.


De vrouw kon zaterdag worden gearresteerd toen de politie werd gewaarschuwd door iemand die haar op straat herkende omdat ze dezelfde kleding droeg als op de beelden. Justitie meldt dat de 31-jarige vrouw inmiddels een bekentenis heeft afgelegd: “Ik duwde een moslim op de rails omdat ik hindoes en moslims haat en ze in elkaar sla sinds ze in 2001 de Twin Towers neerhaalden.” Het is niet bekend of de vrouw een psychiatrisch of crimineel verleden heeft. 

Het slachtoffer is de in India geboren 46-jarige Sunando Sen. De officier van justitie benadrukte in de verklaring dat een beschaafde samenleving de haatdragende taal van de verdachte niet moet tolereren.

Sunando Sen was hindoe en deelde een apartement met een moslim. Die huisgenoot vertelde aan de New York Times dat hij bewondering had voor het respect dat Sen betoonde voor andersdenkenden.

Het is de tweede keer in korte tijd dat er iemand in New York voor de metro wordt geduwd. Begin december werd een man voor de metro geduwd na een ruzie op het perron. De gruwelijke daden vormen de tragische afsluiting voor een jaar waarin de stad wederom minder moorden kende dan voorgaande jaren.

New York Times: Woman Accused of Hate-Crime Murder in Subway Push

Geef een reactie

Laatste reacties (75)