51

Moslimleiders Australië: Haatprediker niet welkom in ons land

Moslims ongerust: bezoek zal voor veel onrust zorgen

Op 20 oktober verwacht Australië een haatprediker in het land te moeten verwelkomen. Dat leidt tot veel ongenoegen onder moslims in Perth. Ze vrezen dat het geplande bezoek van de haatprediker voor onrust zal zorgen en tot meer spanningen in het land zal leiden. Daarom hebben ze de minister-president, Turnbull, gevraagd het visum van de volksmenner in te trekken. Wat hun betreft komt de haatprediker het land niet in.

Eerder mocht r&b-zanger Chris Brown het land niet in, omdat hij is veroordeeld voor huiselijk geweld. De ophitser die op 20 oktober wordt verwacht, heeft echter geen veroordeling op zijn naam staan. Wel heeft het OM al besloten de man te vervolgen, nadat er talloze aanklachten tegen hem zijn ingediend, onder meer voor discriminatie. Het is dan ook aan de minister van Immigratie om te checken of hij aan alle criteria voldoet om het land in te mogen.

Geert Wilders, Neerlands meest bekende exportproduct in het segment ‘haatwaar’, wil graag naar Australië om daar deel te nemen aan de officiële start van een nieuwe anti-islampartij. De moslimleiders deden het verzoek om Wilders’ visum te weigeren tijdens een ontmoeting met de premier. Na eerder gedoe – waarbij de Australische overheid zelfs onterecht en onjuist werd beschuldigd van het doelbewust blokkeren van het visum – maakte Wilders een aantal dagen geleden dat zijn visum rond is.

Naar verwachting zal Wilders in een haatpreek zijn afkeer voor alles wat met de islam te maken heeft uitspreken en het geloof en de belijders tot ’s werelds grootste gevaar bombarderen. Dat het kamp waar Wilders zich in bevindt – extreemrechts – in Australië het grootste probleem voor de samenleving vormt, daargelaten. Politieambtenaren en wetenschappers waarschuwden eerder al voor het recruteringspotentieel van rechtsextremisme. Daarover schreef Joop:

Commissaris Nick Kaldas waarschuwde voor de toename van racisme en discriminatie in de maatschappij. […] Australië heeft te maken met de opkomst van een aantal extreemrechtse groeperingen die aanhangers trachten te werven onder mensen die geschokt zijn door islamistisch terrorisme. Een politieofficier wees op het gevaar dat rechtsextremisten steeds meer in de openbaarheid opereren in plaats van ondergronds, zoals vroeger.” 

NOS: Moslimleiders Australië willen visum Wilders intrekken

Geef een reactie

Laatste reacties (51)