43

Moslims in actie tegen haat op Facebook

Werkgevers benaderd na grievende posts

Op Facebook komen moslims steeds vaker in actie als zij zien dat sommige mensen haatdragende of gewelddadige uitingen doen. Minstens twee personen zijn vandaag in moeilijkheden gekomen nadat ze onacceptabele uitingen deden op Facebook. Een vrijwilligster van kinderopvang Vlietkinderen in Voorburg riep onlangs op om een bom mee te nemen naar een dichtbevolkte moskee. ‘Daar wil je je kinderen toch niet bij achterlaten’, klonk het van verbolgen moslims. Verder vroeg men zich af of moslimkinderen wel veilig zijn bij vrijwilligster Monique.

Dat meldt de website Marokko.nl. Nadat de kinderopvang op de Facebook-post was geattendeerd, werd de vrijwilligster op non-actief gesteld en werd op Facebook een post geplaatst waarin de kinderopvang zich van de uitspraken distantieert. Iets vergelijkbaars overkwam een medewerker van de belastingdienst. Die had over moslims geschreven:

Nu ook afknallen in de naam van god want ze maken ons Geertje belachelijk, ze gijzelen in die kut-moskee en varkenskoppen ophangen en besmeren met varkensbloed. Wie de bal kaatst he.

De belastingdienst heeft aangegeven de zaak uit te zoeken en zich van dergelijke reacties te distantiëren.

CC Foto: Ksayer1 

Geef een reactie

Laatste reacties (43)