65

Moslims vormen ‘vredesring’ om Noorse synagoge

In Amsterdam is zondag een solidariteitswandeling van moslims en joden

Moslims in Noorwegen hebben het initiatief genomen om aanstaande zaterdag een ‘vredesring’ te vormen rond een synagoge in Oslo. Daarmee reageren ze op de aanval op een synagoge in buurland Denemarken.

Initiatiefnemer Hajrad Arshad legt uit:

Na de terroristische aanval in Kopenhagen willen we ons distantiëren van de aanvallen op joden. De islam gaat over het beschermen van onze broeders en zusters, ongeacht welke religie ze aanhangen. De islam gaat over het overstijgen van de haat en je nooit verlagen tot het niveau van de haters. Het gaat er om elkaar te beschermen.

Inmiddels hebben zich al 800 mensen aangemeld voor komende zaterdag. De Joodse gemeenschap van Oslo heeft laten weten blij te zijn met het initiatief.

In Amsterdam houden moslims en joden aanstaande zondag een zogenoemde solidariteitswandeling om te laten zien dat ze elkaar steunen in de strijd tegen agressie tegen synagogen en moskeeën, antisemitisme en moslimhaat en te pleiten voor vrede, respect, liefde en vriendschap. De wandeling begint rond 15.00 uur en voert van de synagoge bij het Jonas Daniël Meijerplein naar de moskee Al Kabir op de Weesperzijde.

Haaretz: Oslo Muslims to form ‘peace ring’ around synagogue during Shabbat services

Geef een reactie

Laatste reacties (65)