Laatste update 13:10
12

Moslims zamelen 25.000 euro in voor slachtoffers Londen

Een crowdfundactie met de naam Muslims United for London heeft in korte tijd zo’n 25.000 euro ingezameld om de slachtoffers en hun familieleden van de aanslag in Londen te steunen. De actie is een initiatief van Muddassar Ahmed die zelf aan de aanslag ontsnapte maar opgesloten raakte in zijn werkkamer en vanuit het raam de slachtoffers zag. In een toelichting verklaart hij:

“Ik dacht er over na wat het betekent om een geboren en getogen Londenaar te zijn en merkte dat ik trots was op de manier waarop de veiligheids- en hulpdiensten reageerden, hoe gewone voorbijgangers eerste hulp verleenden en wat ons parlement voor ons betkent, een instituut dat in de wereld het oudste in zijn soort is en hoe, los van kritiek op regeringsbeleid en politieke partijen, het een instituut blijft dat toont hoe de wil van het volk uitgedrukt kan worden met beschaving en waardigheid.”

Het geld blijft vooralsnog binnenstromen. Ahmed overlegt met de burgemeester en politie – een agent kwam om het leven bij de aanslag, net als drie burgers – hoe het geld het beste verdeeld kan worden onder de slachtoffers. De dader werd bij het uitvoeren van zijn terreurdaad gedood. Het betreft een 52-jarige Engelsman die zich tot de islam had bekeerd.

cc-foto: ChiralJon

Geef een reactie

Laatste reacties (12)