461

Moszkowicz: 14 uur nodig om aan te tonen dat iedereen fout zit behalve Geert

Advocaat van PVV-leider die terecht staat voor haatzaaien, beledigen en discriminatie: Hof is fout, rechters zijn fout, OM is fout

Advocaat Bram Moszkowicz heeft zijn pleidooi in de zaak-Wilders gebruikt om aan te tonen dat iedereen in deze zaak fout zit behalve Wilders. Het Hof zou de PVV-leider al hebben veroordeeld voordat het tot een rechtszaak kwam. Dat meldt de NOS dinsdag.

In de beschikking tot vervolging van Wilders stonden volgens Moszkowicz veel te veel zinnen die al uitgingen van de strafbaarheid van Wilders’ uitspraken, zo schrijft de NOS. “Het Hof is alle perken te buiten gegaan”, aldus Moszkowicz die naast een onbewogen kijkende Wilders zijn pleidooi houdt.

Het OM zou volgens de Amsterdamse strafpleiter niet ontvankelijk moeten worden verklaard. Eerder in de zaak wilde Moszkowicz de rechters al wraken, omdat ze bevooroordeeld zouden zijn.

Het OM heeft al op alle punten van de aanklacht tegen Wilders, haatzaaien, beledigen en discrimineren, vrijspraak geëist. Toch wil Bram Moszkowicz in een pleidooi van 14 uur zijn cliënt nog verdedigen. Het geheel is live te volgen bij de NOS.

Geef een reactie

Laatste reacties (461)