Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Moszkowicz: 14 uur nodig om aan te tonen dat iedereen fout zit behalve Geert

  •  
19-10-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
313 keer bekeken
  •  
screenshot_wilders_moszkowicz.jpg
Advocaat van PVV-leider die terecht staat voor haatzaaien, beledigen en discriminatie: Hof is fout, rechters zijn fout, OM is fout
Advocaat Bram Moszkowicz heeft zijn pleidooi in de zaak-Wilders gebruikt om aan te tonen dat iedereen in deze zaak fout zit behalve Wilders. Het Hof zou de PVV-leider al hebben veroordeeld voordat het tot een rechtszaak kwam. Dat meldt de NOS dinsdag.
In de beschikking tot vervolging van Wilders stonden volgens Moszkowicz veel te veel zinnen die al uitgingen van de strafbaarheid van Wilders’ uitspraken, zo schrijft de NOS. “Het Hof is alle perken te buiten gegaan”, aldus Moszkowicz die naast een onbewogen kijkende Wilders zijn pleidooi houdt.
Het OM zou volgens de Amsterdamse strafpleiter niet ontvankelijk moeten worden verklaard. Eerder in de zaak wilde Moszkowicz de rechters al wraken, omdat ze bevooroordeeld zouden zijn.
Het OM heeft al op alle punten van de aanklacht tegen Wilders, haatzaaien, beledigen en discrimineren, vrijspraak geëist. Toch wil Bram Moszkowicz in een pleidooi van 14 uur zijn cliënt nog verdedigen. Het geheel is live te volgen bij de  NOS.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.